Syvendeplads til ligaholdet til årets første stævne

Sejlsportsligaen er i gang igen. Efter en lang vinterpause sejles der nu igen i landets bedste række inden for sejlsport. Sejlsportsligaen er dermed i gang med sin tredje sæson, og der sejles som i de tidligere år i de hurtige og smarte J/70-både. Ligaen består af landets 18 bedste sejlklubber, og havde i 2015-sæsonen Skovshoved Sejlklub som vindere.

Årets første stævne blev sejlet i farvandet mellem Fyn og Langeland – nærmere bestemt lige foran Lundeborg Havn på Fyn-siden af sundet. Et farvand kendt for stærk strøm og ganske udfordrende forhold for sejlerne.

Skovshoved Sejlklubs hold havde i forhold til sidste år et par udskiftninger. Den stærke kerne med Jakob Groth, som ved siden af ligaen også sejler de hurtige M32-katamaraner, og stortalentet Cille Smedegaard, som har brugt vinteren på deltagelse ved Ungdoms-VM i Malaysia, er stadig et vigtig del af holdet. Den normale skipper Lars Nordbjærg havde overladt rorpinden til en anden ung rorsmand, Lucas Lier, som i år fik selskab af ligeledes unge Frederik Lange. Lars er stadig en vigtig del af holdet, men grundet tidssammenfaldet med havneåbningen hjemme i Skovshoved, så kunne han ikke være med hele weekenden i Lundeborg.

liga lundeborg 1

Første stævne i årets liga blev et stævne med svingende præstationer for Skovshoved-holdet. Godt nok startede de forsvarende mestre ganske som de slap sidste år – med en sejr i første sejlads. Men særligt en lørdag med svigtende resultater gjorde, at holdet sluttede lige uden for ”Final 6”, som det nye finalekoncept, hvor de seks bedste hold sejler en finale foran tilskuerpladserne. En finale der blev vundet af vores naboer fra Hellerup foran Frederikshavn, der ellers viste skræmmende styrke i de indledende sejladser.

Skovshoved-holdet skal kæmpe igen i juni, hvor ligaen flytter videre til Juelsminde i Østjylland. Herefter sejles der også i Thy før finalen sejles på hjemmebane i Skovshoved til september.

Af Jon Møgelhøj