God stemning til Nordkaperen-foredrag

Fin medlems-opbakning og god stemning til Nordkaperen-foredrag

Normalt forbinder vi skibet Nordkaperen med Troels Kløvedal. Men han har også en besætning med på sine togter bl.a. hans styrmand Nicolai Vædele som selv flere gange har lånt skibet af ham, senest som skipper på togtet sommeren 2014.

nordkaperen

4. februar gæstede Nicolai Skovshoved Sejlklub, - og vi hørte om togtet, der førte Nordkaperen langs Europas kyster til Middelhavet  - fra Flensborg via den Biscayiske Bugt og Gibraltar til Ithaka i Grækenland -   og med et videnskabeligt projekt om bord.

Nordkaperen testede et helt nyt trawl, som danske forskere vil bruge til at kortlægge omfanget af plastic i verdenshavene.

Nicolai fortalte entusiastisk om de mange fantastiske oplevelser i

nicolaiNordkaperen:

-  om indsigten i at hver af de 30 besøgte steder undervejs var interessante at udforske

-  at sammensætningen af besætningen har stor betydning for livet ombord   (både socialt og færdighedsmæssigt)

-  at Nordkaperen er en skøn gammel dame som fortjener at sejle langfart (selv om der er meget der kan gå i stykker og skal vedligeholdes og repareres)

-   og fortalte lytterne en (genopfriskning?) af sagnet om Odysseus som har været Troels Kløvedals inspiration til den kommende sommers TV2-optagelser i Grækenland.

odysseus

Til venstre viser Nicolai den Trojanske hest som stammer fra sagnet om Odysseus.

Op mod 40-50 medlemmer valgte at bruge aftenen i Skovshoved Sejlklubs lokaler -  og mange hyggede sig med at starte med dagens ret og burgere.   Supergod stemning og interessant foredrag.

nordkaperenhygge

Tak til Inge og Jon for et fint klub-medlems-arrangement.