SKS Raflemesterskab 2014 – Niels Borch genvandt mesterskabet.

SKS raflemesterskab, det 39 i rækken, blev afviklet i klubben fredag d. 7.november.

17 forventningsfulde og toptrimmede spillere var mødt op inden tidsfristens udløb kl. 17.00

og efter det traditionsrige glas portvin trak spillerne lod om heat- og bordfordeling.

Efter lange og seje indledende spil kvalificerede bordvinderne Steen Rosengaard, Klaus Lindbæk,

Ole Dan Jensen sig til semifinalerne, som begyndte efter en tiltrængt pause.

I semifinalen lykkedes det ” fuppen ” at besejre Steen Rosengaard og Ole Dan Jensen følte sig slået på forhånd, idet han igen i år sad ansigt til ansigt med den regerende mester Niels Borch, som udviste stor styrke og slog Ole Dan igen igen !

Finalebordet blev opstillet med levende lys og en finaledrink med ukendt indhold placeret på hver side af dækskærmen og Steen Rosengaard påtog sig igen det svære hverv som overdommer.

Niels Borch var nådesløs og slog Klaus Fup med overbevisende spil i begge halvlege og blev, som den første spiller nogensinde udråbt til vinder for andet år i træk – stort tillykke til Niels, som ikke lod sig kue af de store forpligtelser, som mesteren er pålagt for den kommende sæson. Flere spillere udtrykte medlidenhed med Niels Borch, som nu skulle hjem at fortælle fru Birgit om sejren.

Der blev udråbt hurraer for mesteren og Skovshoved Sejlklub og mesteren iført den høje hat.

T- bordet med mesteren og tidligere mestre blev hurtigt besat og de øvrige spillere i tilfældig orden på langsiderne.

Hovmesteren havde i samarbejde med Niels Borch tilberedt en meget velsmagende Beuf a la Bourguignonne fulgt af en veltempereret rødvin, som selv Mogens Wæver fandt passende til retten.

Traditionen tro bestod desserten af pandekager med is og dertil en solbærrom så vellagret, at den klæbede til glassets sider.

Stemningen var som sædvanlig høj med et par indlæg bl.a. fra den altid ulastelig klædte Milton Møller, der glædede sig over, at stort set alle havde fulgt opfordringen til at anlægge den vedtagne dress-code. Milton kunne dog ikke nære sig for at bemærke at den nykårede mester ikke bar SKS slips, men derimod et spraglet slips af ukendt oprindelse og Milton foreslog, at rafleafdelingen investerede i et SKS slips til Niels Borch, hvilket hurtigt vandt bred tilslutning.

Ole Dan berettede, at han ved gennemgang af ” Sejl og Motor fra 1960 – 69 ” fik indsigt den imponerende rolle, som SKS havde i dette sekel på både de danske og udenlandske kapsejladsbaner.

I Drager, Knarrer, Folkebåde , One Tonnere og ikke mindst i Snipe klassen, som i dette årti var verdens største jolleklasse, var præmiehøsten uden sidestykke. Rundt om raflemesterskabets middagsbord sad sejlere, der for egne midler og på lånte biler kørte rundt og repræsenterede Skovshoved Sejlklub ved store stævner og påmindelsen fik minderne frem og rækken af historier om spændende oplevelser fra Steen, Niller, Thorkild og Fuppen m.fl. som gav stof til eftertanke om udviklingen i vores digitaliserede nutid hvor de ung i stigende grad dyrker sociale relationer på nettet i stedet for at gå i klubben og  hoppe i jollerne.

Vi finder dem næppe omkring raflebordet i SKS om 50 år !

Efter kaffen blev hovmesterens personale afpresset den første leverance af året Sne øl, som blev kritiseret med stor saglighed og mådeholden indtagelse.

Mesterskabets nestor og stævnelæge Jens Gundtoft havde bidraget til den forebyggende sikkerhed ved mesterskabet afvikling, ved i en måned før mesterskabet at undlade udskrivning af potens- og præstationsfremmende medicin til deltagerne, for at begrænse spillernes urealistiske tro på egen formåen. Resultatet var mærkbart og der blev ikke, som de forudgående to år brug for førstehjælp eller ambulance til skadestuen.

En stor tak skal lyde til Niels Borch for en fin sæson bl.a. med en guided tour til Søfartsmuseet i

Helsingør og opbakning til ham i hans svære hverv i 2015.